Новини
Петиция против преместването на конната база в „Борисовата градина“ набира гражданска подкрепа
23 Август 2017
altПредложението за изместване на спортното съоръжение в отдалечен район на столичния парк, заложено в проекта за Подробен устройствен план, предизвика недоволството на много граждани

24 август 2017, София

Броени дни след старта на петицията, стотици граждани вече подкрепиха инициативата, адресирана към Столичен общински съвет и Столична община, която настоява за преработване на предложения Подробен устройствен план на Парк „Борисова градина“, с цел запазване на настоящото местоположение на конната база.
 
„Ние чувстваме“ показва тъжната съдба на бездомните животни
28 Октомври 2015
altПроектът, дело на руската агенция Bamboobear, е популяризиран в България от Фондация „Вземи ме вкъщи“
28 октомври 2015, София

Социалният проект „Ние чувстваме“ има мисията да представи изпълненото с беди и несигурност ежедневие на милионите кучета и котки, оцеляващи на улицата пред безразличните погледи на хората. Автори на проекта са сътрудниците на руската рекламна агенция Bamboobear и фотографката Анна Кривицкая.
Девет различни снимки разказват истории за Болка, Глад, Страх, Самота, Мъка, Предателство, Отчаяние, Непотребност и Безизходица.
 
Новите стопани на Жана
14 Юни 2015
alt
Разказаха ни как е станало. Случило се е ето така:
Споделяли са своя дом с прекрасен котарак толкова дълги години, че вече не са си спомняли какво е било преди да дойде у тях. И после той се е разболял. И са дошли изследванията, лекарствата, специалните диети и надеждата.
Докато един ден надеждата не е угаснала, заедно с него.
И после е било толкова празно и тъжно в дома ви и в сърцата им, че са си обещали никога вече да не преживяват тази болка.
 
Неправителствени организации се обявявиха в защита на конната база в Борисовата градина
08 Юни 2015
altВсички проекти от конкурса за устройствена концепция на парка предвиждат премахване или местене на спортното съоръжение

8 юни 2015, София

Три неправителствени организации за защита на животните - Фондация „Вземи ме вкъщи“, Сдружение "РПЦ - На ти с природата" и Сдружение „Приятели за животните“,  се обявиха в защита на конната база в Борисовата градина, чието преместване или премахване фигурира във всички проекти, участващи в конкурса за устройствена концепция на парка. Становището на трите организации е подадено в регламентирания срок в Направление "Архитектура и градоустройство" към Столична Община. Документът е изпратен и на всички членове на журито, оценяващо проектите за устройствена концепция на столичния парк „Борисова градина“, на столичния кмет Йорданка Фандъкова и главния архитект на София Петър Диков.
 
10 дарителски картички = животоспасяваща профилактика на 1 котка или куче
17 Май 2015
altБлаготворителните картички от серията "Пощенска порода" пътуват по ваша поръчка по пощата в помощ на бездомните кучета и котки, търсещи дом с "Вземи ме вкъщи".

10 картички, изпратени до вашите приятели или до вашия собствен адрес покриват разходите за профилактичните изследвания на котка или куче, които включват следните изследвания:
 
Поръчай картичка и помогни на животните!
28 Април 2015
altВече пет години кампанията „Вземи ме вкъщи“ помага на кучета и котки да намерят нови стопани. Стотиците щастливи осиновявания са нашето вдъхновение.
Хилядите животни, изоставяни всяка година, са причината да продължаваме своята работа.

СЕГА ВСЕКИ ПРИЯТЕЛ НА ЖИВОТНИТЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА КУЧЕТАТА И КОТКИТЕ, ТЪРСЕЩИ ДОМ С „ВЗЕМИ МЕ ВКЪЩИ“:

„ПОЩЕНСКА ПОРОДА“
е серия от картички с оригинални илюстрации, създадени специално за осиновителската инициатива „Вземи ме вкъщи“от художничката Анелия Пашова.
Красивите картинки се продават благотворително, а събраните средства ще бъдат използвани за профилактични изследвания на бездомни животни от кампанията.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>