Информация за всички, които търсят дом на куче или котка
29 Май 2014

Скъпи приятели,
Благодарим ви, че спасявате бездомни животни, давате им временен дом, осиновявате ги, споделяте обявите им и сте съпричастни на тяхната съдба!
Постоянно получаваме мейли и съобщия с молба за съдействие в намирането на дом на котки и кучета.

С готовност се отзоваваме и споделяме обявите ви, дори и когато животните не са в София и региона.
Към настоящия момент, екипът ни може да се ангажира пряко с осиновявания само в този район.
Ще продължаваме да помагаме с каквото можем и на хората, търсещи стопани за животни в цялата страна.

За да сме максимално полезни, искаме да ви помолим, да се съобразите с няколко наши изисквания, които са се доказали като ефективни стъпки за успешните осиновявания:

1. Кучетата и котките, на които търсите дом, трябва да са приютени - да имат безопасен временен дом, където се грижат за тях. Жилище, офис, гараж, ограден двор, пансион или хотел - важното е, да са на сигурно място, където кандидат-осиновителите ще могат да ги посетят за лична среща.

2. Посещение при ветеринар - за определяне на здравния статус, за обезпаразитяване, чипиране и издаване на паспорт, а ако възрастта позволява - и за ваксининация и кастрация. В случаите, когато е налице здравословен проблем, очакваме от вас, това да е изрично упоменато в текста на обявата.

3. Хигиена и поведение - чистите и социализирани животни имат по-добри шансове за успешно осиновяване. Погрижете се за тяхната хигиена, а ако имат някакви проблеми в общуването (с хора и други животни), изрично инфорирайте за това в обявата.

4. Направете добри снимки и напишете всичко важно за животинката. В случай, че става дума за повече от едно животно (напр. намерили сте изхвърлено невръстно котило), дайте име на всяко животно и направете индивидуални снимки и обяви.

5. Обявите, придружени със снимки на спасените и приютени кучета и котки, на които търсите дом, можете да ни изпращате на имейл адрес haide@vzemime.org

Можете да изпращате и линкове към ваша обява във Фейсбук, но не забравяйте да ни дадете телефон за връзка с вас.

Вярваме, че всичко това е по-добра гаранция за успеха на осиновяването! Опитът ни от петте години на работа на "Вземи ме вкъщи" го потвърждава.

--------------------
На снимката: Заедно с петте си невръстни братчета и сестрички, Сузи е прибрана от улицата от Мира. Захранвани на няколко часа с биберон, малките оцеляват и четири от тях са вече осиновени. Сузи и сестричката й Моли все още търсят добри стопани.