„Ние чувстваме“ показва тъжната съдба на бездомните животни
28 Октомври 2015
altПроектът, дело на руската агенция Bamboobear, е популяризиран в България от Фондация „Вземи ме вкъщи“
28 октомври 2015, София

Социалният проект „Ние чувстваме“ има мисията да представи изпълненото с беди и несигурност ежедневие на милионите кучета и котки, оцеляващи на улицата пред безразличните погледи на хората. Автори на проекта са сътрудниците на руската рекламна агенция Bamboobear и фотографката Анна Кривицкая.
Девет различни снимки разказват истории за Болка, Глад, Страх, Самота, Мъка, Предателство, Отчаяние, Непотребност и Безизходица. Обезверените очи на животните, които гузно отбягваме, ни казват: «Не чакаме чудо. Искаме само вие, хората, да ни забележите. Да не се отнасяте с нас като с вещи. Да не ни измъчвате, да не ни причинявате болка и страдание. А понякога – да ни помагате. Ние имаме нужда от любов. От човешка обич и грижа. Ако още сте способни на такива чувства... Разберете - ние чувстваме! »
Уебсайтът на проекта информира за възможностите за помощ за бездомните животни: подслоняване, доброволческа работа, дарителство и отговорни грижи за домашните любимци (включ. кастрация като превенция на нежеланото размножаване).
Актрисата Албена Павлова, един от българските гласове на „Ние чувстваме“, споделя:
«Грижата за Тях е една нищожна отплата за всичко, което получаваме в замяна. Те са прекрасни учители - ние добри ученици ли сме...
Един от най-важните ми уроци - силният е силен, не когато доминира и налага себе си, а когато покровителства, закриля и помага. ТЕ ЧУВСТВАТ - ние чувстваме ли?»
Проектът „Ние чувстваме“ се популяризира в България от Фондация „Вземи ме вкъщи“, която вече пета година намира стопани на бездомни кучета и котки.
Всеотдайният към музиката и животните Миро без колебание подкрепя новата инициатива в защита на четирикраките бездомници: «Крадеш от себе си, когато задържаш и не правиш добро. Този грабеж се случва от страх...
В сърцето си имаш неизчерпаем извор на любов и доброта, който пресъхва пренебрегвайки безпомощните.
Състраданието, съчувствието и помощта - дори да те натъжат, са инвестиция в теб...
Славата и богатството ще преминат, но онова огромно съкровище от любов ще те надживее и в този свят, и в другия.»
Агенцията за външна реклама JCDecaux, дългогодишен партньор на „Вземи ме вкъщи“, отново предоставя безвъзмездно своите рекламни съоръжения за популяризиране на каузата за грижа за животните. Проектът „Ние чувстваме“ се осъществява с подкрепата на Optimus -  храна за приятели.

Подробна информация за проекта „Ние чувстваме“ и всички визии на инициативата са публикувани на сайта на Фондация „Вземи ме вкъщи“на адрес www.VzemiMe.org/we-feel