Правят временен приют за бездомни кучета и котки в Пловдив
10 Февруари 2012

Община Пловдив ще вложи 20 хил. лв. за временен приют за бездомни кучета и котки. Това съобщи кметът Иван Тотев и уточни, че парите са заложени в бюджета на града за тази година и ще бъдат използвани за разширение и ремонтиране на досегашния такъв, намиращ се на Пазарджишко шосе.

Във връзка с изграждането на нов кучкарник Тотев уточни, че община Пловдив ще се придържа към първоначалния вариант, а именно изграждането на кучешкия приют да бъде на мястото на бившата свинеферма на "Ягодовско шосе", пише Plovdiv24.bg.

Миналата година бившата управа на Пловдив в лицето на Славчо Атанасов реши да закупи частен терен за изграждането на кучешкия приют. В присъствието на журналисти бяха изтеглени имената на тримата независими оценители, които трябваше да изготвят оценка на терен от 25 декара, намиращ се край Ягодово.

"Това ще е най-печелившото предприятие на града ни, защото освен кучкарник, на терена ще бъде изграден и хотел за домашни любимци", коментира тогавашният зам.-кмет Александър Долев. Стана ясно още, че въпросният имот се оценя на 17 евро на кв. м.

След като обаче на сесия на ОбС през месец септември предложението за закупуването на имота беше отменено, развитие по казуса досега няма.

 

Стани част от страницата на "Вземи ме вкъщи" във FACEBOOK.
Създай свой профил и публикувай информация за изгубени или намерени животни в MY MAGIC.