Стойка за изложба
30 Март 2015
Имам родословен черен руски териер ли е това, Мария на 7 години. Кучето е послушно, изпълнява команди, подчинява се и нямаме проблем с възпитанието. Предстои ни втора изложба, но не мога да го науча да заема стойка, при която задните крака са изтеглени назад. Правим непрекъснати опити, но когато аз изтегля краката назад за стойка, той веднага ги връща в поза, която му е удобна, тоест не тази която трябва да покаже в ринга. Другите команди, тичане в кръг, на място и показване на зъби и опипване прави без проблем. Въпросът ми е как да го науча?
Снежана


Здравей, Снежана,

Чудесно животно имаш вкъщи. Що се отнася до стойката, не е лесно да постигнеш удоволетворителни резултати при по-възрастно куче. Има различни уреди, с помощта, на които можеш да помогнеш на кучето да запомни подходящата стойка. Например HappyLegs Dog Training System или Fitpaws. Ще трябва да „изградиш“ поведението от нула, т.е. ще трябва да награждаваш много, докато все повече се приближава до идеалното изпълнение на упражението, като постепенно ставаш все по-взискателна към прецизността.

С много търпение и структурирана работа със сигурност ще видиш продобрения.

В личен мейл ще си позволя да ти препоръчам конкретен експерт, който е международен съдия на изложби и би могъл да ти помогне с практически съвети.

Успех!